Modelul 3D al Bisericii de Piatră "Sf. Gheorghe" din Streisângiorgiu

Macheta Bisericii de Piatră "Sf. Gheorghe" din Streisângiorgiu


449,00 lei
TVA inclus

Macheta Bisericii de Piatră "Sf. Gheorghe" din Streisângiorgiu este realizată la scara 1:100 prin stereolitografie (SLA) din răşina polimerică şi injectare în Polistiren reciclat şi vopsită manual, selectiv. Poate fi utilizată de amatorii de diorame şi este compatibilă cu standardele HO (1:87) si TT (1:120). La concretizarea proiectului acestei machete, la început în 2016, am colaborat cu Ştefan Opriţa (modelare, randare). 

În localitatea Streisângiorgiu, menţionată in documente incepând cu anul 1377¹), astăzi parte a oraşului Călan, se găseşte  Biserica "Sf. Gheorghe", monument istoric cod LMI HD-II-m-A-03454. 

Întemeiată în 1409 după inscripţia în slavonă, reconstruită in 1743, Biserica e clădită din piatra brută şi cărămidă, exteriorul este tencuit şi numai pe alocuri, unde a căzut tencuiala, apare piatră, cu unele fragmente extrase din ruinele romane, fapt obişnuit pentru construcţia clădirilor româneşti din evul mediu.¹)

....................

1)      Virgil Vătăşianu, în Vechile Biserici de Piatră Româneşti din Judeţul Hunedoara, pag. 27-31, Cartea Românească, Cluj, 1930

Cantitate
Stoc epuizat

Macheta este realizată la scara 1:100 astfel:

  1. nava, cor şi altar SLA din răşina fotopolimerica;
  2. acoperişuri şi câteva detalii piatra prin injecţie în  Polistiren reciclat şi regranulat;
  3. vopsire manuală, selectivă;

Macheta poate fi utilizată de amatorii de diorame şi este compatibilă cu standardele HO (1:87) şi TŢ (1:120).

S3SANGIORGIU
Finalizare comanda Vezi cos